BS Produkcija – Portal za strastvene ljubitelje auto-moto sveta

Dve nove fabrike za proizvodnju komponenti za model Fiat 500L

Dve nove fabrike za proizvodnju komponenti za model Fiat 500L

Johnson Controls otvara novu fabriku za proizvodnju automobilskih sedišta i zajedničku fabriku sa kompanijom Magneti Marelli u Kragujevcu

Kragujevac, Srbija – 6. februar 2013. Johnson Controls, globalni lider u proizvodnji automobilskih sedišta, enterijera i elektronike za enterijer automobila, proizvodi kompletna sedišta za novi model Fiat 500L u svojoj fabrici u Kragujevcu. Kompanija takođe obezbeđuje kompletan enterijer, obloge na vratima, instrument table, podne konzole i zadnja krila preko zajedničke fabrike sa PCMA, divizijom kompanije Magneti Marelli S.p.A.

„Ponosni smo što podržavamo Fiat u razvoju i rastu njegovog poslovanja u Srbiji. Naši proizvodi doprinose uspehu modela 500 L“, izjavio je Marcio Raveđi, potpredsednik i generalni direktor poslovne jedinice kompanije Johnson Controls za saradnju sa Fiatom, na svečanom otvaranju dve nove fabrike.

Nova fabrika za proizvodnju sedišta kompanije Johnson Controls smeštena je u Slobodnoj zoni Grošnica u blizini Kragujevca. Fabrika za proizvodnju kompletnog enterijera automobila predstavlja 50-50 zajedničko ulaganje kompanija Johnson Controls i Magneti Marelli, i nalazi se u okviru postrojenja Fiat automobila Srbija (FAS). Obe fabrike snabdevaju fabriku Fiat automobila Srbija (FAS) u Kragujevcu, gde se sklapa model 500L.

„Izuzetno smo zadovoljni saradnjom sa kompanijom Magneti Marelli“, izjavio je Marcio Raveđi. „Johnson Controls, Magneti Marelli i naš zajednički klijent Fiat će imati velike koristi od ove zajedničke fabrike.“

Johnson Controls je dugogodišnji partner Fiata u proizvodnji auto komponenti i dvostruki dobitnik nagrade Kvalitas za kvalitet u automobilskoj industriji.

Johnson Controls GmbH

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *