BS Produkcija – Portal za strastvene ljubitelje auto-moto sveta

Turizam Srbije se predstavlja na tržištu Kine

Turizam Srbije se predstavlja na tržištu Kine

Od  09. aprila Turistička organizacija Srbije predstaviće turističku ponudu naše zemlje na Međunarodnom sajmu turizma COTTM u Pekingu, Kina, koji traje do 11. Aprila 2013. Na ovom Sajmu TOS će nastupiti zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore.

Imajući u vidu istraživanja koja pokazuju da prosečni kineski turista najčešće tokom svog odmora poseti veći broj destinacija, ali i zbog specifičnosti ovog udaljenog tržišta, u TOS je zaključeno da se najbolji promotivni efekti postižu ulaganjem zajedničkih napora zemalja regiona u promociju i prodaju zajedničkog turističkog proizvoda.

Za novinare i turoperatere Turistička organizacija Srbije prirediće Srpsko veče u restoranu u centru Pekinga, gde će biti prilika da se u neposrednijoj atmosferi sugeriše prisustvo Srbije kao destinacije u regionalnim itinererima.

COTTM u Pekingu se održava deveti put, namenjen je predstavnicima turističke industrije u svetu (turističkim organizacijama, agencijama i tur-operaterima) i nudi mogućnost umrežavanja, pokretanja poslovanja, držanje koraka sa tržišnim trendovima i pruža platformu za kontakt sa ključnim kineskim turoperaterima.

U izveštaju Svetske turističke organizacije (UNWTO) navedeno je da je obim međunarodnih putovanja kineskih putnika porastao sa 10 miliona u 2000. na 83 miliona u 2012. godini. Iste godine Kinezi su potrošili rekordnih 102 milijarde američkih dolara na međunarodna putovanja, što je rast od 40 odsto u odnosu na pretprošlu godinu, ali i najviše od svih inostranih turista na svetu. Razlozi ovakvoj slici su ubrzana urbanizacija, rast prihoda i tamošnje valute, kao i popuštanje državnih restrikcija na putovanja.

Prema zvaničnim podacima Zavoda za statistiku Srbije našu zemlju je u 2012. godini posetilo 38% više kineskih turista u odnosu na 2011. godinu, dok je u periodu januar-februar 2013. godine zabeležen porast broja kineskih turista od čak 42% u odnosu na isti period prošle godine.

 

Izvor:www.srbija.travel

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *