BS Produkcija – Portal za strastvene ljubitelje auto-moto sveta

Laurini pobednik poslednje trke Porše karera kupa Italija, Lazarević zauzeo 11. mesto

Laurini pobednik poslednje trke Porše karera kupa Italija, Lazarević zauzeo 11. mesto

Italijan Ludoviki Laurini pobednik je druge trke vikenda i poslednje u sezoni Porše karera kupa Italija vožene na Monci.

On je trijumfovao ispred Dijega Bertonelija i Đanmarka Kvarežminija.

Bertoneli je startovao sa pol-pozicije, ispred Kvarežminija i Patrika Kujale, dok je Lazarević startovao kao deveti. U prvoj krivini se okrenuo Aldo Festante, dok je Lazarević pao na 11. mesto.

Za treće mesto se vodila velika borba između Kujale, Alberta Čerkija, Džejdena Konrajta i Simonea Jakvinte, a kao pobednik iz ovog duela je izašao Jakvinata, koji je pet minuta pre kraja preuzeo treće mesto, dok je pred sam kraj sprinta odustao Konrajt.

U finišu je Kakvina popustio, a Laurini je bio u naletu, pa je u poslednji krug ušao kao drugoplasirani iza Bertonelija.

Njihova borba je trajala do same linije cilja, a na kraju je Laurini trijumfovao uz samo četiri hiljaditinke prednosti u odnosu na kolegu iz tima Bertonelija.

Do kraja trke i Kujala i Jakvina su izgubili pozicije, tako da je Italijan na kraju bio šesti, a Finac sedmi. Lazarević je poslednju trku sezone završio na 11. mestu.

Izvor: Serbiaring.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *