BS Produkcija – Portal za strastvene ljubitelje auto-moto sveta

Aleksandar Vučić i Karlos Tavares najavili početak proizvodnje Fiata Grande Panda u Kragujevcu

Aleksandar Vučić i Karlos Tavares najavili početak proizvodnje Fiata Grande Panda u Kragujevcu

U Kragujevcu je svečano predstavljena obnovljena linija za proizvodnju novog Fiatovog modela Grande Panda.

Reč je o Stellantisovom projektu u Srbiji, koji naglašava transformaciju industrije koja podržava čistu, bezbednu i pristupačnu mobilnost za široku ciljnu grupu kupaca.

Događaju održanom u kragujevačkoj fabrici, uz brojne zvanice i eminentne goste, prisustvovali su predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i generalni direktor Stellantisa, Karlos Tavares.

oplus_1024

Projekat, koji je najavljen još pre dve godine, uspešno je realizovan zahvaljujući angažovanju Stellantisovih timova i kontinuiranoj podršci Vlade Republike Srbije. Ova prekretnica akcenat stavlja na ključnu ulogu fabrike u Kragujevcu u okviru Stellantisovog strateškog Dare Forward 2030. plana, vezano za evropske proizvodne kapacitete.

oplus_1024

„Ovo je veliki dan za Srbiju. Fabrika automobilskog giganta Stellantis u Kragujevcu, omogućiće nam da postanemo jedan od vodećih proizvođača električnih vozila, što će promeniti lice Srbije i čime ćemo napraviti kvantni skok u budućnosti. Ovim se menjaju i naša ekonomija i ekološki standardi, ali i naši strateški planovi kada je energetika u pitanju. Danas za nas počinje nova era“, izjavio je Aleksandar Vučić.

oplus_1024

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo s timovima u Kragujevcu i predstavnicima sindikata, da obeležimo impresivni napredak koji je ostvaren od kako smo pre dve godine najavili ovu investiciju. Ovo je svakako dobar trenutak da odamo priznanje Stellantisovom timu u Srbiji za pohvalni učinak i posvećenost, pred predsednikom Republike Srbije, Aleksandrom Vučićem, kome se iskreno zahvaljujem na njegovoj kontinuiranoj podršci. Zajednička kompanija, koju smo osnovali 2008., ulazi u novu eru, proizvodnjom modela Fiat Grande Panda, svog prvog električnog automobila, koji doprinosi obezbeđivanju čiste, bezbedne i pristupačne mobilnosti građanima širom sveta“, izjavio je šef Stellantisa, Karlos Tavares.

oplus_1024

Ovaj projekat će pozitivno uticati na nacionalnu ekonomiju a proces zapošljavanja je već u toku.

Related Articles

2 Comments

Avarage Rating:
  • 0 / 10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *