BS Produkcija – Portal za strastvene ljubitelje auto-moto sveta

Dani Abartha za 2019. godinu – najveće okupljanje na proslavi 70. rođendana „Škorpiona“

Dani Abartha za 2019. godinu – najveće okupljanje na proslavi 70. rođendana „Škorpiona“

 Do najiščekivanijeg događaja ove godine ostalo je malo. Najveće evropsko okupljanje će se održati u Milanu, petog i šestog oktobra, kada se slavi 70. godina brenda Abarth.

•           Dani Abartha za 2019. godinu će biti sadržaja, a događaj će se održati u Inovativnom distriktu Milana (MIND): test vožnje na stazi i na putu, vožnja modela Abarth 124 reli, izložba savremenih i klasičnih automobila, poligon za akrobatske vratolomije i prostor za igranje za decu.
•           Danas u svetu postoji 74 zvanična kluba, a „Škorpionska“ zajednica broji više od 111.000 članova.
•           Zanimljive aktivnosti na društvenim mrežama animiraju celu „Škorpionsku“ zajednicu tokom ovog događaja.

Odbrojavanje do uzbudljive manifestacije Dani Abartha 2019 je počelo. Najveće okupljanje „Škorpiona“ u Evropi će se održati prvog vikenda u oktobru u Milanu, učesnici će imati priliku da dožive dva dana prepuna zabave, uzbuđenja i adrenalina u najboljem Abarth stilz tako se okupljaju brojni ljubitelji da zajedno proslave 70. rođendan brenda sa značkom škorpiona.

Abarth 595

Smešten u futurističkom inovativnom distriktu Milana (novom MIND), ovaj dvodnevni događaj će biti prepun događaja. Učesnici će ići na test vožnje na trkačkoj stazi i na putu u svojim Abarth automobilima ili sa test vozačima brenda Abarth. Adrenalin će tećijače teći nekima venama tokom vožnje u suvozačkom sedištu nagrađivanog modela 124 Rally. Biće organizovana i izložba savremenih i klasičnih automobile gde će prisutni moći da otkriju tajne ovih automobila i vide modele koji su obeležili istoriju ovog brenda, opet uz pomoć eksperata kompanije I Brenda Abarth. Na posebnom poligonu vratolomije kaskadera će izvoditi ekstremne trikove na BMX biciklima, a pored toga biće pripremljeni i prostori za igre, kako za decu tako i za one odrasle. To međutim nije sve jer se priprema veliko iznenađenje za sve ljubitelje brenda. Cilj je da se nadmaši prošlogodišnji rekordod 4.000 fanova i preko 3.000 test vožnji. Sve informacije o događaju možete naži na internet sajtu: https://www.abarth.com/scorpionship/eventi/abarth-day-2019.

Jedna od glavnih novosti ovog izdanja je je svakako spektakularna staza od oko tri kilometra, izgrađena u novom Parku za nauku, znanje i inovacije (Science, Knowledge and Innovation Park), koju karakterišu nis pravih segmenata staze, krivina i oštrih krivina za testiranje tradicionalno izvrsne kontrole i performansi svih Abarth automobila. Biće to  prilika koja se ne propušta za ljubitelje koji odluče da učestvuju u manifestaciji sa sopstvenim Abarth vozilom (karte se mogu kupiti onlajn) i za sve koji žele da isprobaju jedan od novih automobila u seriji Abarth „70th Anniversary“ ili iskuse uzbudljivi 124 reli sedeći pored profesionalnog vozača. Na specifičnoj stazi, posetioci mogu da se oprobaju kao suvozači, što predstavlja ključnu ulogu na relijima, sedeći na suvozačevom mestu sa pravim reli vozačem za volanom, kako bi iskusili performanse moćnog Abarth 124 Rally modela koji je osvojio FIA R-GT CUP prvenstvo već drugu godinu za redom. Takođe u drugom delu Dana Abartha 2019. instruktori vožnje Abartha učiće učesnike kako da kontrolišu automobil pri naglom gubljenju trakcije na zadnjoj osovini u potpuno bezbednim i posebno opremljenim automobilima za proklizavanje.

Abarth 595

U delu za zabavu, posetioci mogu da koriste simulatore vožnje, izazovu jedni druge na trku Abarth autićima sa daljinskim upravljanjem i da pogledaju akrobatske manifestacije Bike Trial, BMX Flatland kao i parkur nastupe. Sve to uz neodoljivu muziku, brzu – uliču hranu (fast-street food) kao i štandove sa aksesoarima i odabranim dodacima za automobil iz serije „Abarth Authentic Accessories powered by Mopar“.

Naravno, klasični automobil sa značkom škorpiona biće tu kako bi naglasili zanačaj zajedničku nit koja spaja prošlost i sadašnjost brenda.

Ukratko, glavni akteri događaja će biti Abarth automobili, stari i novi, kojima ćemo se diviti Ili ih povesti na test vožnju na putu ili stazi uz brojne aktivnosti namenjene ljubiteljima svih uzrasta. Za događaj su na raspolaganju  ulaznice različitog cenovnog ranga, a počinju od 10 evra (više informacija i rezervacije dostupne su na: https://www.abarthday.com/en/event/9.

Pobednički i uzbudljivi format zadovoljiće Abarth zajednicu koja stalno raste. Danas postoje 74 zvanična kluba (+ 80% od 2016. do danas), od kojih je 37 u Italiji sa preko 5.000 članova. Naravno, Abarth klubovi će imati mesta za sastanke za svoje članove i moći će da dopru do svojih posetioca koji još nisu stigli na događaj Dani Abartha 2019. Strast prema brendu sa znakom škorpiona je ono što ih sve okuplja i zajednička naklonost koja pokreće „Škorpionsku“ zajednicu, koja je aktivna tri godine na području EMEA regiona i broji preko 111.000 članova. Novi članovi mogu se besplatno prijaviti na sajtu https://www.abarth.com/scorpionship.

Snažna strast obuhvata različite generacije kupaca, uvek u duhu filozofije osnivača, kako bi se osigurali maksimalne performanse, majstorska izrada svakog proizvoda i stalno tehničko usavršavanje. Legenda o brendu započela je 31. marta 1949. kada je Karlo Abart (Carlo Abarth) (1908-1979) osnovao kompaniju Abarth & C. sa vozačem Gvidom Skaljarinijem (Guido Scagliarini). Njihov prvi automobil bio je model 204 A, koji potiče od Fiata 1100. Privukli su pažnju 10. aprila 1950. kada ga je Tacio Nuvolari vozio i pobedio na svojoj poslednjoj trci, Palermo-Monte Pelegrino. Od tada, istorija Škorpiona je obarala jedan moto-sport i industrijski rekord za drugim, stvarajući jedinstveni karakter koji Abarth automobile čini prepoznatljivim na prvi pogled na ulicama. Iste osobine danas se mogu naći u slavljeničkoj porodici „70. godišnjice“ modela Abarth 595 i Abarth 124, koji se spolja izdvajaju posebnim logotipom koji ih čini jedinstvenim i ekskluzivnim, a izvanredni model 595 esseesse, koji je inspirisan legendarnim kompletom za modifikacije iz šezdesetih godina, pored ograničene serije modela Abarth 124 Rally Tribute koji je napravljen u samo 124 primerka, u slavu mnogobrojnih pobeda modela Abarth 124Rally iz 2018. Godina, Ove godine, novi trkački Spider je po drugi put zaredom osvojio evropsko GT prvenstvo jednu trku pre kraja sezone.

Performanse, zabava, i nasleđe. Dani Abartha 2019. biće najiščekivaniji događaj za ljubitelje Škorpiona širom Evrope, koji žele nezaboravno iskustvo, ali i da podele svoju ljubav prema italijanskom brendu. Još iznenađenja biće otkriveno na događaju u Milanu.

PR saopštenje – FCA Srbija

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *