BS Produkcija – Portal za strastvene ljubitelje auto-moto sveta

Šesti uzastopni podijum u sezoni 2024. FIA EHCC za Milovana Vesnića

Šesti uzastopni podijum u sezoni 2024. FIA EHCC za Milovana Vesnića

Nakon kratke letnje pauze Šampionat Evrope na brdskim stazama nastavljen je trkom u Poljskoj, na stazi Limanova u blizini Krakova. 

Milovan Vesnić vikend je završio kao trećeplasirani, sigurno ne onako kako je očekivao, ali šesti uzastopni podijum u izuzetnoj konkurenciji još jedan je veliki uspeh jedinog srpskog predstavnika u elitnom evropskom takmičenju.

“Neverovatno kakvi nas maleri prate ove godine. Subotnje trening vožnje prošle su fantastično. U odnosu na prošlu godinu bio sam mnogo brži i sa novim pneumaticima očekivali smo da možemo da se borimo za pobedu u nedelju. A onda je pala kiša i dogodila se oluja što je ionako klizavu stazu dovela u stanje kao da se vozite po ledu, što je broj udesa i izletanja i potvrdio. U takvim uslovima jednostavno nisam imao šanse protiv Italijana Migliogula koji vozi automobil sa pogonom na sva četiri točka. Mladi Slovenac Dovljak se bolje snašao, iskoristio i prednost nešto novijeg automobila nego što je moj, pa mi je druga pozicija izmakla za samo jednu sekundu. Ali to su trke, nećemo se žaliti, idemo dalje. Nadajmo se da će bar na jednom od tri preostala trkačka vikenda vremenski uslovi biti prihvatljiviji za trkanje”, poručio je Vesnić iz Poljske. 

Nakon sedam održanih trkačkih vikenda Vesnić u konkurenciji od više od 20 vozača zauzima treće mesto u grupi 3 Šampionata Evrope na brdskim stazama iza Italijana Antonina Miljola i Slovenca Anžea Dovljaka. 

Nastavak sezone zakazan je za tri nedelje u Švajcarskoj.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *