BS Produkcija – Portal za strastvene ljubitelje auto-moto sveta

Ford Mustang iz 1965. novi automobil Ken Blocka

Ford Mustang iz 1965. novi automobil Ken Blocka

 Ekscentrični američki vozač, Ken Block, sinonim za Gymkhana “disciplinu”, predstavlja svoj novi automobil – Ford Mustang iz 1965. godine!

Na nedavno završenom Gymkhana Grid, sa kojeg smo ekskluzivno izveštavali, ubedljivo je trijumfovao Amerikanac Ken Block, može se reći i jedan od tvoraca ove discipline, koji se već sprema za novi poduhvat – sedmo izdanje Gymkhana video serijala, gde će koristiti i novi automobil.

I to kakav automobil! Potpuno drugačiji i unikatni – Ford Mustang iz 1965. godine! Ceo projekat je nastao u saradnji Ken Blocka, Hoonigan Racing i njegovog “saborca po volanu” Ford/Monster vozača – Vaughn Gittin Jr. kao i njegovog RTR tjuning Brenda.

Automobil je spreman poslednje dve godine, a baziran je na Ford Mustang notchback verziji iz 1965. godine – pravoj ikoni među automobilima. Nakon toga, modifikovan je do najsitnijeg dela u RTR i ASD Motorsports. Pokreće ga Roush Yates V8 motor od 845 KS, u kombinaciji sa Sadev 4×4 sistemom pogona.

Pomenuti Mustang kojeg će voziti Ken Block, nastao zahvaljujući saradnji kompanije Monster Energy i Hoonigan Racing Division, biće premijerno prikazan na sajmu SEMA (Specially Equipment Market Association) u Las Vegasu.

Izvor: TopSpeed Team

Izvor: Monster Energy

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *